Bucuresti – 5 restaurante pe care trebuie sa le incerci

Ai vrea sa iesi cu prietenii intr-un loc special din Bucuresti, dar nu stii ce sa alegi? Ei bine, printre sutele de localuri bucurestene exista cel putin 5 restaurante pe care trebuie sa le incerci cel putin o data. Daca nu in doi, la o cina romantica, atunci cu prietenii.

Naan

Daca iti doresti sa transformi o simpla iesire la restaurant intr-o calatorie gastronomica, alege restaurantul Naan din Bucuresti, amplasat in zona Rosetti. Naan Food&Drink Studio are un concept original, care imbina traditia cu inovatia, oferind publicului experiente culinare de neuitat.

Restaurantul te intampina cu o atmosfera rafinata si servicii personalizate, cu preparate internationale gatite doar cu ingrediente naturale si o colectie impresionanta de vinuri care acompaniaza perfect orice fel de mancare.

Poti sa petreci o seara relaxanta incercand bucate traditionale servite la curtea imperiala din Delhi (preparate dupa retete originale si in vase speciale precum tandoor-ul), dar si specialitati create de chefi contemporani. Gusta macar o data tonul rosu sashimi, frigaruile de berbecut sau steak-ul de vita NY si iti garantam ca le vei comanda si a doua oara.
Restaurantul Naan este o locatie perfecta nu doar pentru intalnirile de afaceri, ci si pentru o cina romantica.

Iconic Food Wine

Cum ar fi sa te bucuri de cina perfecta, preparata si servita intr-un spatiu care atinge perfectiunea nu doar cand vine vorba de gastronomie, ci si de arhitectura si design? Iconic Food Wine iti poate satisface aceasta dorinta. Amenajat intr-o vila superba dintr-o zona selecta a Capitalei, pe Aleea Alexandru din Bucuresti, restaurantul te invita inca de la intrare in lumea povestilor culinare, in care vei descoperi si un wine bar cu licori de colectie, dar si un showroom cu obiecte de design.

Vila veche de peste un secol a fost amenajata astfel incat sa le ofere clientilor ocazia de a uita pentru cateva ore de forfota cotidiana si de aglomeratia urbana. Mobilierul colorat, obiectele vestimentare de colectie, tablourile si portretele expuse ici-colo concureaza cu succes preparatele culinare deosebite, demne de restaurantele cu staif din strainatate. N-ai zice ca intr-un asemenea local poti comanda de la banala omleta, la omleta “alba” – pe care poti sa o asezonezi cu verdeturi daca vrei o pata de culoare, la salata mediteraneana, tartarul somon sau dulciuri ca la mama acasa – nu uita sa ceri o portie de chec de ciocolata si lamaie.

Salon Golescu

Tot in gama restaurantelor atipice din Bucuresti pe care merita sa le incerci cel putin o data se inscrie si Salonul Golescu. Amplasat in centrul Capitalei, localul te duce cu gandul mai degraba la un pub amenajat in stil retro, desi proprietarii spun ca l-au dorit a fi un pub sud-african de la inceputul secolului XIX.

De mare efect este masa impozanta din centrul restaurantului, construita din barne de lemn masiv, dar nici fotoliile sau scaunele din piele nu-s de refuzat. Privindu-l in amanunt, ai sa descoperi si-ai sa te intrebi ce cauta acolo o usa de semineu, dar trebuie sa recunosti ca ofera o imagine inedita; ca si lampile de fier, toate colorate, sau scaunele de bar, la fel de diferite.

Salonul Golescu te asteapta cu o selectie serioasa de vinuri, dar si de alte bauturi alcoolice si nealcoolice; cat despre bucate, poti sa incerci supa de conopida, fenicul si chimen (o alegere excelenta de sezon), marea varietate de “tapas” (printre care masline verzi pane, calamari pe plita cu lamaie si usturoi sau creveti provensali cu sos de vin si oregano), salate si burgeri. La desert, incearca cheesecake cu biscuiti oreo, caramel si fructe de padure.
Daca te nimeresti acolo joia sau duminica, s-ar putea sa asisti si la un concert de jazz.

Veranda Casa Frumoasa

Un restaurant spectaculos, cu un nume la fel de frumos – Veranda Casa Frumoasa, intruchipeaza tot ceea ce ti-ai dori de la un loc stilat, clasic elegant, cu foarte mult bun-gust, perfect pentru o seara de neuitat. Situat intr-o vila eleganta de pe Bulevardul Lascar Catargiu din Bucuresti, restaurantul ofera un meniu international cu influente mediteraneene si frantuzesti: icre de somon si dovlecei, varza rosie si alune coapte pe Belgian Waffle, pere in tot felul de mirodenii dulci si o selectie minunata de vinuri – toate purtand amprenta Chef Avi Steinitz.

Veranda Casa Frumoasa nu este doar un restaurant de lux din Bucuresti, este o adevarata oaza de rafinament gastronomic.

Osho

Proprietarii restaurantului spun ca localul “s-a nascut din dragoste”. Dragostea pentru arta culinara i-a convins ca si bucurestenii merita un spatiu dedicat steak-ului, asa cum se obisnuieste in strainatate.

Daca vrei sa savurezi preparate exceptionale facute din carne de vita maturata, atunci nu rata ocazia de a ajunge la Osho Steak House Bucuresti. Conceptul de restaurant-macelarie care imbina perfect gustul preparatelor din carne sau din peste si ofera o minunata experienta gourmet a prins foarte bine in Romania. Cum sa nu te bucuri de gustul divin al unei supe de ardei copt, de un coq su vin cu piure si salata sau de un Black Angus Tomahawk? Osho este, fara indoiala, unul din acele restaurante bucurestene pe care trebuie sa le incerci cel putin o data.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*