FOTO: Se deschide mult aşteptatul sezon pe traseul Mocăniței Transilvaniei

FOTO: Se deschide mult aşteptatul sezon pe traseul Mocăniței Transilvaniei

Dacă sunteți pasionați de natură și drumeții, Asociația Mocănița Transilvaniei anunță deschiderea sezonului de curse pe una dintre cele mai lungi căi ferate înguste care funcționează în țară.

“În această perioadă ne putem bucura de zile relaxante în natură, admirând colinele verzi ale Transilvaniei, animale sălbatice de tot soiul, făcând o incursiune pe o cale ferată veche de mai bine de un secol. Plecarea are loc din Gara Teaca, iar pe traseu vom opri în Valea Lupului şi în gara Ocniţa, urmând ca la Comlod să facem o vizită la Castelul Teleki, aflat într-o stare precară şi având nevoie urgentă de reparaţii”, a transmis vicepreședintele Asociației Mocănița Transilvaniei, Daniel Oltean.

Cursele cu trenul diesel vizează traseul dintre Teaca (Bistriţa – Năsăud) şi Râciu (Mureş), și se ţin în weekendul 27 – 28 mai, precum şi din 1 până în 4 Iunie, cu plecare la ora 10.00 din Gara Teaca. Costul unei călătorii este de 20 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii. Numărul minim de călători pe fiecare cursă este 20, iar numărul maxim 60. Cei interesați își pot rezerva locurile, pe http://mocanitatransilvaniei.ro

Trebuie precizat că responsabilă de traseul acestei căi ferate înguste este firma IndormurExim SRL, care, de altfel, operează și transportul cu trenul. Voluntarii Asociaţiei Mocaniţa Transilvaniei susţin acest proiect prin organizarea şi promovarea curselor cu mocăniţa.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.