Wizz Air va oferi 100.000 de bilete gratuite

Wizz Air va oferi 100.000 de bilete gratuite

Compania aeriană low-cost Wizz Air va oferi 100.000 de bilete gratuite cetățenilor ucraineni pentru toate zborurile continentale din Europa și Marea Britanie operate de Wizz Air Hungary și Wizz Air UK, a anunțat vineri operatorul aerian. Biletele gratuite vor fi disponibile pentru călătorii efectuate între 15 septembrie și 8 decembrie 2022 pentru a ajuta ucrainenii să ajungă la destinațiile dorite. Biletele gratuite sunt disponibile pe un total de 800 de rute.

Luna trecută, Wizz Air a anunțat că se așteaptă să fie nevoită să reducă zborurile în această vară din cauza lipsei forței de muncă și a grevelor de pe aeroporturile europene, a declarat compania aeriană low-cost, provocând declinul acțiunilor sale cu aproximativ 5%. Directorul general al Wizz Air, József Váradi, a declarat în iunie că operatorul aerian este încrezător că va reveni la productivitatea anterioară Covid-19 și că va ajunge la utilizarea deplină a aeronavelor sale în acest an.

Cu toate acestea, compania a declarat acum că se așteaptă să reducă utilizarea cu încă 5% pentru vară, pentru a atenua impactul ”perturbărilor externe în curs”. După o problemă cauzată de varianta Omicron a coronavirusului, cererea de călătorii a revenit, companiile aeriene pariind pe călătoriile din vacanța de vară, în perioada iulie-septembrie, pentru a-și spori profitul.

Dar grevele și lipsa de personal forțează companiile aeriene să anuleze mii de zboruri și provoacă cozi lungi pe aeroporturile importante din Europa. Companiile aeriene au majorat tarifele pentru a compensa costurile mai mari ale combustibilului, piloții și echipajele de cabină pledând pentru salarii mai mari din cauza inflației.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.