Din vara, o premiera in turismul romanesc: primele zboruri charter spre litoral cu plecare din tara

De mulți ani, agenții de turism se plâng că numeroși timișoreni sau clujeni nu ajung pe litoralul românesc pentru că nu vor să-și petreacă o zi pe drum, în mașină. Ca să aducă la mare turiștii din orașe aflate la 12 ore de condus până la Constanța, precum Iași, Timișoara și Cluj-Napoca, un operator va organiza din vară primele zboruri charter care pleacă dintr-un oraș românesc spre litoral.

Zboruri săptămânale către aeroportul Mihail Kogălniceanu vor fi organizate de agenția Paradis Vacanțe de Vis în fiecare duminică din Timișoara și Cluj-Napoca, iar în fiecare luni vor fi zboruri din Iași. Cursele vor fi cu o aeronavă de 120 de locuri a Blue Air.

Aurelian Marin, proprietarul agenției Paradis Vacanțe de Vis, spune că turiștii vor fi preluați de la aeroportul Kogălniceanu cu microbuzul sau autocarul și duși la hotelurile în care sunt cazați, cu însoțitor pentru fiecare mijloc de transport. Cei care aleg să meargă la mare cu charterul vor plăti 100 de euro în plus pentru pachetul turistic, care includ zbor, cazare și transfer.

“Costul unui transport cu mașina de la Timișoara la mare, care presupune nu doar benzina, ci și uzura mașinii și parcările etc., plus masa de pe drum, se ridică la aproximativ 250 de euro de automobil. Diferența cu avionul e că turistul ajunge într-o oră la Constanța, e preluat de la aeroport și dus la hotel, iar pe traseu primește foarte multe informații legat de sejurul lui și de anumite formalități, dar și de ce se întâmplă în acea perioadă la mare și ce evenimente sunt”, a explicat pentru Profit.ro Aurelian Marin.

Deși de ceva vreme au fost introduse și zboruri regulate către Constanța din orașe importante ale țării, Aurelian Marin spune că dacă un turist ar vrea să cumpere acum un bilet dus-întors pentru la vară, prețul sare deja de 100 de euro, iar cu cât se apropie sezonul, cu atât va fi mai scump. “Cu cât se va apropia vara, cu atât va costa mai mult biletul la o cursă de linie și va ajunge la 150-200 de euro. Avantajul la charter e că vor rămâne același preț, indiferent când cumperi”, a adăugat șeful agenției.

Paradis Vacanțe de Vis concurează pe segmentul vacanțelor românești cu Eximtur, Accent Travel, Bibi Touring și portalul litoralulromanesc.ro, după ce unul dintre cei mai importanți competitori, agenția Mareea, a intrat în insolvență în toamnă. Pe această piață au mai intrat puternic în ultimul an și două dintre cele mai mari agenții specializate în outgoing – Paralela 45 și Christian Tour.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*