Cele mai ieftine destinatii pentru fiecare luna a anului

A calatori in fiecare luna a anului nu este un mit sau o poveste de adormit copiii, ci este o realitate destul de palpabila daca esti suficient de chibzuit si organizat. Pentru a avea timp si resurse financiare care sa iti permita sa calatoresti atat de mult este necesar sa faci cateva cautari inainte si sa pui ceva bani deoparte.

Pentru a te scuti de prima parte, cea legata de cautari, echipa TUI TravelCenter a intocmit o lista cu cele mai ieftine destinatii pentru fiecare luna a anului. In cazul in care vrei doar sa stii unde poti calatori ieftin in luna martie, de exemplu, tot in acest articol vei gasi raspunsul la intrebarea ta.

Cele mai ieftine destinatii pentru fiecare luna a anului

Luna ianuarie  – Atena sau Larnaca

larnaca

*Sursa foto: Avatar_023/Shutterstock.com

Presupunand ca vrei sa scapi putin de frigul ce pune stapanire pe Romania imediat dupa sarbatorile de iarna, te sfatuim sa alegi fie capitala Greciei, fie orasul Larnaca. Ambele beneficiaza de temperaturi blande in timpul anotimpului rece si poti sa te bucuri linistit de obiectivele turistice fara sa dai de aglomeratia specifica lunilor de vara.

Luna februarie – Malta sau Venetia

venetia

*Sursa foto: Mariia Golovianko/Shutterstock.com

Ramanem in zona mai calda a Europei pentru a ne asigura ca n-o sa tremuri de frig in vacanta. Malta este o alegere perfecta pentru un weekend linistit departe de casa. Printre principalele obiective turistice pe care poti sa le vizitezi in se afla numeroase biserici si ruine antice foarte bine pastrate. Un alt loc in care iti poti petrece vacanta din luna februarie este Venetia, asta datorita carnavalului spectaculos care are loc an de an in cea de-a doua luna a anului. Costumeaza-te sau pur si simplu ia parte la unul dintre cele mai frumoase evenimente din lume.

Luna martie – Londra sau Dublin

guinness

*Sursa foto: Anton_Ivanov/Shutterstock.com

Chiar daca vremea in Marea Britanie este inca rece in luna martie, temperaturile sunt suportabile, iar preturile pentru cazare si transport sunt mult mai mici decat in plin sezon. Londra merita vizitata pentru cel putin trei zile, iar daca vrei poti sa combini cele doua destinatii si sa le descoperi intr-o saptamana pe amandoua. Daca ajungi la Dublin nu rata Guinness Storehouse – fabrica de bere al faimosului sortiment.

Luna aprilie – Roma sau Stockholm

stockholm suedia

*Sursa foto: Scanrail1/Shutterstock.com

Roma si Stockholm sunt doua destinatii total opuse, si nu numai din punct de vedere geografic. Luna aprilie este ultima luna din primavara in care poti vizita linistit Roma, deoarece din luna mai aceasta devine un adevarat Mecca al turistilor care aglomereaza toate stradutele pline de istorie ale orasului. Stockholm este in general un oras scump, cu preturi ce depasesc media europeana a tarilor din sud, insa daca stii sa alegi intelept perioada in care sa-l vizitezi vei scuti suficienti bani. Aprilie este luna ideala pentru o vizita in capitala Scandinaviei pentru ca temperaturile incep sa creasca, iar preturile sunt inca scazute.

Luna mai – Barcelona sau Bari

alberobello - 1

*Sursa foto: Josef Skacel/Shutterstock.com

Ambele destinatii propuse pentru luna mai sunt de vis si merita vizitate macar o data in viata. Barcelona este una dintre cele mai vizitate orase europene si beneficiaza de un numar impresionant de turisti in orice luna a anului. Totusi, daca decizi sa te aventurezi in Spania in luna mai nu vei regreta: temperaturile sunt ideale pentru primbarile lungi pe plaja si numarul turistilor nu este chiar atat de mare ca in lunile de vara. Bari este un oras din sud estul Italiei si are cel putin doua locatii spectaculoase in apropiere pe care nu trebuie sa le ratezi. Una dintre ele este oraselul Alberobello, faimos datorita casutelor traditionale Trulli si cealalta este Polignano A Mare, o localitate cu peisaje superbe.

Luna iunie – Budapesta sau Paris

paris - 1

*Sursa foto: Neirfy/Shutterstock.com

Parisul este un oras pe care trebuie sa il vizitezi neaparat primavara sau vara. Fiind un oras care te imbie vizual cu toate operele de arta prezente la fiecare colt, Parisul nu va avea farmec intr-o zi ploioasa si geroasa de noiembrie. Pentru a fi sigur ca nu iti faci o gaura in buget cu vacanta din luna iunie, rezerva bilete din timp si profita cat mai mult de vremea frumoasa pentru a intreprinde activitati in aer liber. Daca se intampla sa fii in Paris in luna iunie, poti sa faci o vizita si Disneylandului asa, de dragul copilului din tine. Budapesta este o destinatie accesibila aproape in orice perioada a anului, iar zborurile sunt la un pret destul de mic si in lunile de primavara si vara. Plina de monumete istorice si cladiri impunatoare, Budapesta este una dintre destinatiile pe care nu trebuie sa le ratezi anul acesta.

Luna iulie – Milano

milano

*Sursa foto: ventdusud/Shutterstock.com

Pentru luna iulie iti propunem Milano pentru ca in perioada verii au loc numeroase reduceri de preturi pentru articolele de vestimentatie. Cunoscuta destinatie de shopping, Milano este un oras ce are preturi putin mai mari decat Roma, insa exista suficiente lucruri gratuite pe care le poti face in timpul vizitei, ce te vor ajuta sa nu iti depasesti bugetul impus.

Luna august – Bruges sau Berlin

bruges

*Sursa foto: Emi Cristea/Shutterstock.com

Bruges este un orasel pitoresc situat in apropiere de Bruxelles, la care poti ajunge foarte usor cu autobuzul direct din incinta aeroportului din Bruxelles. Cunoscut si ca “Venetia de nord”, Bruges este faimos datorita numeroaselor canale ce strabat orasul si spiritului medieval pe care cladirile inca il pastreaza. Capitala Germaniei este un adevarat muzeu in aer liber cu numeroase muzee, expozitii si monumente ce asteapta sa fie descoperite. Rataceste-te printre stradutele din centru si nu uita sa iti faci un selfie la renumita poarta Brandenburg.

Luna septembrie – Oslo sau Copenhaga

oslo norvegia

*Sursa foto: Anna Jedynak/Shutterstock.com

Daca vrei sa vizitezi capitalele tarilor nordice cu un buget limitat si fara sa tremuri de frig, cea mai buna varianta ar fi luna septembrie. Atat Norvegia, cat si Danemarca sunt cunoscute pentru preturile foarte ridicate pe care le percep pentru absolut orice, insa daca iti faci calculele temeinic de acasa si petreci doar 3-4 zile departe de casa nu o sa provoci o gaura atat de mare in buget.

Luna octombrie – Dubai

dubai eau

*Sursa foto: Oleg_P/Shutterstock.com

Una dintre destinatiile care urca in preferintele turistilor romani este orasul din Emiratele Arabe Unite care a rasarit in mijlocul desertului, Dubai. Cu zgarie nori ce par ca ating cerul, centre comerciale ce bat record dupa record si desertul la doi pasi de centrul orasului, Dubaiul se mandreste cu un numar foarte mare de turisti europeni. Desi pare un oras foarte scump, un sejur in Dubai poate sa fie de multe ori mai ieftin decat unul in Oslo sau Paris. Biletele de avion au preturi acceptabile daca le achizitionezi din timp, iar preturile la cazare nu sunt deloc piperate. Pretul alimentelor din supermarket este asemanator cu cel practicat in Romania, iar tariful pentru un kilometru parcurs cu taxiul este de 1.4 dirhami (aproximativ 1.61 lei).

Luna noiembrie – Tel Aviv sau Glasgow

tel aviv

*Sursa foto: Boris Stroujko/Shutterstock.com

Israelul este o tara ce are foarte multe de oferit in domeniul turistic. O vacanta in Tel Aviv se poate prelungi cu usurinta cu cateva zile in Ierusalim sau in Haifa. Glasgow este adesea combinat cu  Edinburgh , astfel apuci sa vizitezi doua orase scotiene intr-o singura vacanta. Biletul de autobuz intre cele doua este foarte ieftin, iar zborurile pana in Glasgow sunt de asemenea accesibile in aceasta perioada.

Luna decembrie – Bruxelles

brussels

*Sursa foto: S-F/Shutterstock.com

Bruxelles este unul dintre cele mai frumoase orase europene in timpul sarbatorilor de iarna. Descopera cultura belgiana intr-o vacanta de neuitat in preajma Craciunului sau a Anului Nou si intoarce-te acasa cu amintiri faine si forte proaspene pentru un nou inceput.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*