Drona pentru pasageri, un nou mijloc de transport în Dubai

O maşină zburătoare care să te transporte dintr-un loc în altul pare ceva science fiction. Însă cei din Dubai chiar vor avea parte de aşa ceva începând cu luna iulie, când îşi va face apariţia în trafic drona pentru pasageri.

Ehang 184, vehicul aerian fără pilot creat de compania chineză Ehang (axată pe cercetarea, dezvoltarea şi producţia de aeronave) şi prezentat pentru prima dată la Târgul de Tehnologie din Las Vegas (CES Gadget Show) în 2016, va fi cel mai inedit mijloc de transport de până acum din capitala Emiratului Dubai.

“Aceasta nu este doar un model, deja am testat-o pe cerul Dubaiului”, a declarat de curând, conform The Telegraph, Mattar al-Tayer, directorul agenţiei de transport din Dubai.

Cu un design futurist, conceput pentru maximă siguranţă (are chiar un sistem autonom de siguranţă care solicită aterizarea în cel mai apropiat loc în cazul unor defecţiuni), drona este alimentată cu electricitate (durează două ore pentru a se încărca complet) şi poate transporta, cu o viteză maximă de 100 km pe oră, un singur pasager însoţit de un bagaj care să cântărească împreună 100 de kg.

Foto: engadget.com

Cei care vor să călătorească cu taxiul zburător vor trebui să apeleze o astfel de dronă introducând destinaţia într-o aplicaţie.

Drona va stabili traseul şi va transporta pasagerul la destinaţie (cele patru braţe cu elice ajută la o aterizare sigură), traseul de zbor fiind urmărit de un centru de control la distanţă. După ce pasagerul (care va fi singur singurel la bordul echipat cu aer condiţionat şi surse de lumină) plăteşte cursa, drona se întoarce la bază pentru a-şi încărca bateriile.

Dubaiul nu este primul oraş care s-a arătat interesat de adoptarea unui astfel de mijloc de transport, Las Vegas-ul anunţa şi el vara trecută că va începe un proces de achiziţionare a unor astfel de drone. Până una alta, doar cerul de deasupra Dubaiului va arăta ca în “Star Trek”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*